2. august 2011

Nord-Norge 2011 - Andøya - Senja - Tromsø

Etter vi forlot Lofoten gikk turen videre langs vestsiden av Andøya og over Senja og tilslutt til Tromsø. Været var dessverre ikke spesielt bra, og ferjeforsinkelser førte til en uplanlagt overnatting ved Botnhamn, ikke langt fra ferja over til Kvaløya og veien til Tromsø. Men når siste ferja har gått så har man ikke annet valg enn å slå opp teltet og være glad for at det er mat i bagasjen. Turmat + primus gjorde nytta, til tross for litt labert humør akkurat da.

Naturen på Andøya er svært spesiell, da det meste av øya som ikke er fjell består av myrer. Norges flotteste multemyrer? Vi var litt for tidlig ute for å finne ut av det dessverre. Røff natur langs vestkysten av øya, men allikevel små steder og de minste kirkegårdene jeg har sett. Husene bærer preg av å stå i hardt vær langs denne veien. Kjørte forbi forsvarets innstallasjoner, og gjetter på at forsvaret er det som har holdt Andenes gående. Vi kjørte gjennom Andenes i rush-tiden, rundt kl 16, men det var knapt et menneske å se. Spøkelsesby.

På den forsinkede ferja til Senja krysset vi fylkesgrensa til Troms, noe som føltes stort for to som aldri hadde vært nord for Namsos! Senja kjørte vi ganske raskt over på grunn av dårlig vær. Det aner meg at det er svært pent i bra vær!

Den planlagte hotellnatten i Tromsø ble erstattet av overnevnte camping ved Botnhamn. Vi tok ferja neste morgen og ankom Tromsø på formiddagen, fortsatt i grått vær. Det ble derfor en pitstop og hurtigturisme; En tur opp med fjellheisen for å beskue byen ovenfra, og en stopp ved Tromsdalen kirke, bedre kjent som Ishavskatedralen. Som forøvrig var mye mindre enn vi hadde forestilt oss. Ingen grunn til å bli værende i den kalde vinden, så vi handlet påfyll til kjølebagen på Rema1000, ny gass til primusen, og kjørte videre nordover :)

Foto: Undertegnede og sambo


Andøya - Senja - Tromsø
Totalt 333 km og to turistveger: Andøya og Senja


Andøya
Lite sted på Andøya

Røff men vakker natur

Myr

Bitteliten kirkegård

Flotte hvite strender langs kysten!

Dramatiske fjellformasjoner

Mer sandstrand

Veien langs vestkysten av øya

Noe militærgreier

Spøkelsesbyen Andenes.


Vente på ferje til Senja som var 40 minutter forsinket slik at vi ikke rakk ferja fra Senja...

Senja
Utsiktspunkt på Senja, skyet men vakkert!


Stilig utsiktsplatform! Slike finner man flere av langs de Nasjonale turistvegene.

Tromsø
Tromsø!








Alfheim



Ishavskatedralen

Det var synd det ikke ble overnatting i Tromsø, men ting går ikke alltid som planlagt! Vi får ta det neste gang ;) Finnmark here we come!

Next: Nordkapp og Havøysund

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!