5. august 2011

Nord-Norge 2011 - Nordkapp og Havøysund

Vi forlot Tromsø og satte kursen mot Alta for å spise middag. Der inntok vi turens eneste restaurant-middag, og fikk servert nydelig soppsuppe og herlig reinsdyrfilet. Lokale råvarer er alltid godt! Endelig begynte vi å kjenne litt på det vi hadde hørt om avstander i Finnmark, det var faktisk ganske langt opp til Alta! Etter middag reiste vi videre til Oldefjord hvor vi slo opp teltet på Norges mest shabbye campingplass. En fyllik-finne holdt det gående hele natta ikke langt fra teltet... Usj!! Men vi fikk da litt søvn og gjorde oss klare til den "store" dagen da vi endelig nådde målet om å kjøre til Nordkapp! Og ja, Nordkapp er en dyr fornøyelse, men må man så må man!

Foto: Undertegnede og sambo


Nordkapp og Havøysund




Vis større kart
Totalt 936 km og en turistveg: Havøysundveien.



Langs E6 mot Alta

Artig skog over Kvænangsfjellet.

Vakker utsikt over Kvænangen

Øde landskap
(Alle som har sett Trolljegeren skjønner at dette må være TST)

Elgefamilie på vandring over Bekkamyra!!
Ikke langt fra grensen til Finnmark.
Artig syn!

Og finnmarksgrensa! Endelig!

Rudolf langs veien

Rudolf i veien

Stilige fjellformasjoner

Nordkapp

Endelig satte vi kursen mot Nordkapp! Veien oppover gikk langs artige fjellformasjoner og et landskap vi ikke har sett maken til i Norge. Dessverre var været ikke med oss, vi kjørte gjennom regn, sol, skyer og regn om hverandre. Vinden tok godt tak i bilen. Men vær må man tåle i Nord!

På vei til Nordkapp

På vei til Nordkapp

På vei til Nordkapp, ikke helt heldige med været nei.

Framme! Lenger nord kommer man ikke langs vei på norsk fastland.



Been here, done this!

På vei sørover igjen.

På vei sørover igjen.

Artige formasjoner på vei fra Nordkapp.




Havøysund

Da vi kom ned fra Nordkapp svingte vi av mot Havøysund. Naf-boka sa det skulle være bensinstasjon i Kokelv, en liten avstikker fra RV889. Vi hadde nesten tom tank og regnet oss fram til at det skulle gå å komme seg dit. Det gjorde det, det vi ikke visste var at bensinpumpa var hos landhandelen og de stengte kl 16!! 15.50 rullet vi inn ved pumpa. Flaks kalles det! Da kunne vi lettet kjøre videre mot Havøysund. Bilder fra Havøysund på tuppen ut mot Barentshavet kommer først, så bilder av veien tatt på vei ned igjen. I Havøysund var vi innom Arctic View, utsiktspunkt helt på tuppen som hadde utsikt utover øyene i Barentshavet. De var borte i skyer og tåke. Sikkert pent i sol! Så vi dro heller ned til gatekjøkkenet og spiste skikkelig hamburger!

Lille Havøysund fikk vei i 1988. Veien blir nå nasjonal turistveg.
Bilder lenger ned forklarer hvorfor, en utrolig spesiell natur!

Havøysund

Havøysund

Vindmølleparken i Havøysund

Langs Havøysundveien

Langs Havøysundveien

Langs Havøysundveien

Langs Havøysundveien

Langs Havøysundveien

Det viste seg jo som vi gjettet, at naturen langs Havøysundveien var relativt lik den opp mot Nordkapp. Så å kjøre begge er vel stregt tatt ikke nødvendig. Men Havøysundveien er penest, så kanskje ikke så dumt allikevel. Og gatekjøkkenet i Havøysund anbefales absolutt! Seriøst så er begge veiene en opplevelse, og man bør få med seg minst en av de!

Da hadde vi vært så langt nord som mulig. Hva gjør man da? Jo, man kjører så langt øst som mulig i Norge!

Next: Porsangerfjorden og Varanger - Norges vakreste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!